februari, 2022

12feb19:3021:00Evenement geannuleerdMoederpijn - Karin Jacobs GEANNULEERDDoelpubliek:Voor iedereenType:Kijken en luisteren,Theater

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

+++ GEANNULEERD +++

Vanwege een probleem met de stembanden moet Karin helaas haar voorstelling annuleren! 

“Doe nooit wat je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht”, schreef Annie M. G. Schmidt ooit als grap. Omgekeerd zou beter zijn volgens Karin Jacobs: sommige moeders zouden beter luisteren naar hun kind.

In deze monoloog vertelt de actrice, bekend van haar rol in Wittekerke, maar vooral als mama van Jelle en Clara Cleymans, over de relatie met haar eigen moeder. Hun gezamenlijk pad liep niet altijd over rozen. Het was eerder een parcours met vallen en opstaan. Karins moeder slikte namelijk jarenlang pillen alsof het snoepjes waren. Elk pijntje, elk kwaaltje, al dan niet ingebeeld, nam buitengewone proporties aan en bestreed ze met overdreven veel medicatie. De komedie Le malade imaginaire van Molière was een lachertje vergeleken met haar hypochondrisch gedrag. Het maakte dat Karin geklemd zat tussen twee BV-kinderen aan de ene kant en een ‘dramaqueen van de bovenste plank’ aan de andere kant. Regelmatig was het evenwicht zoek en wankelden de familiale fundamenten. Dat leverde soms hilarische toestanden op, maar vaak met een pijnlijk randje.

Met deze voorstelling maakt Karin komaf met het verleden en blikt ze hoopvol de toekomst tegemoet. Tenslotte is ‘moeder zijn’ als het opvouwen van een hoeslaken. Niemand weet precies hoe het moet, maar met liefde en geduld raak je al een eind op weg.

Ondersteund door een vleugje muziek weeft ze menselijke tekortkomingen tot een warm geheel.
Een getuigenis; geestig, ontroerend en herkenbaar.

Met: Karin Jacobs – tekst, spel

www.karinjacobs.be

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X