november, 2022

25nov19:3021:00Hans Van Cauwenberghe - BrodeckDoelpubliek:Voor iedereenType:Theater

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Een dorp in isolement. Niet enkel door de natuurelementen, maar ook door de geesten. Een vreemdeling die binnendringt, wordt meteen koelbloedig vermoord. De dorpelingen dragen het hoofdpersonage Brodeck op een verslag te schrijven. Daarin moet uitgelegd worden hoe onvermijdelijk deze moord was, zodat alle schuldigen vrijgepleit worden. Brodeck zet zich aan het werk, maar houdt daarnaast een ander verslag bij over zijn eigen grillige levensloop. 

De theatervoorstelling Brodeck is gebaseerd op ‘Het verslag van Brodeck‘, een boek van Philippe Claudel over de jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog. Dit wordt geen enkele keer bij naam genoemd, waardoor het een universeel werk is. De kracht ligt in de suggestie.

Een voorstelling over vitalisme, over angst voor het vreemde, over het overleven in het onmenselijke, over het redden van het eigen vege lijf, over genocide, over onbaatzuchtige tedere liefde, over leven en dood, over het kwetsbare kind, over blinde wraak en vergeving, over menselijkheid, over de noodzaak tot bewustwording, over de mens, de beul en de lafaard in ieder van ons… 

Marc Bober herwerkte het boek tot een theatertekst. Rasacteur Hans Van Cauwenberghe neemt je een uur mee in deze schurende vertelling.

Tekst: Marc Bober
Spel: Hans Van Cauwenberghe

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X