maart, 2019

11mrtHele dag15aprTheaterworkshop mét toonmoment (11-14 jaar) door Siri BackxType:Doen,WorkshopLeeftijd:11-13 jaar,13-15 jaar,Adolescent,Jeugd

Tijd

Maart 11 (Maandag) - April 15 (Maandag)

Details van het evenement

Deze drama-workshops zijn gericht op 11-14 jarigen die graag op een speelse en ontspannen manier werken aan een mini-productie. Gedurende 9 weken kruipen ze in de rol van een personage en werken in de tiende week naar een toonmoment. Voor elke lessenreeks worden ongeveer 10 deelnemers toegelaten. De workshops vinden telkens plaats op maandag van 18u30 tot 20u00.

Siri Backx is dramaleerkracht op het Pius X-instituut, geeft al 20 jaar drama aan 12- tot 14-jarigen en heeft bijgevolg een vracht aan ervaring in huis.

Reeks 4 : De koning en de rest van de mieren – 11/3 – 31/5

De Koning is oud.
Hij moet sterven, die dag nog.
Hij wil niet. Waarom zou hij ook, hij leeft nu al 1400 jaar en hij heeft de macht over de natuur, over bos en woud, dus ook over leven en dood.
Zijn twee vrouwen, de lijfwacht, de dokter en de huisknecht proberen de koning duidelijk te maken dat hij uiteindelijk hierover niets te vertellen heeft en dood moet zoals iedereen.
De Koning probeert zijn macht te tonen, hij was een dappere  stuifmeelverspreider, hij was een schitterend nestenbouwer, hij was een groot heerser in een gigantisch woud
Ondertussen is zijn leger gaan vissen, zijn er dierenrassen uitgestorven en breidt de droogte zich uit.
Zijn woud is nog amper zo groot als een postzegel.
De Koning is nu enkel een beetje zielig.
Oud worden is moeilijk, zelfs voor de koning.

‘De koning en de rest van de mieren’ is een tragi-komisch theaterstuk voor 6 jongeren en een jongerenorkest. Het stuk is een bewerking voor jongeren van ‘de koning sterft’ van Ionesco gemixed met  de dierenverhalen van Toon Telleghen, met een knipoog naar animal welfare en de klimaatopwarming.

 Doelgroep : 10 jongeren tussen 11 en 14 jaar.

 Repetites : elke maandagavond van 18.30u tot 20.00u

Periode :   maart – april – mei

Voorstelling : eind mei

Kostprijs : 120 euro p/p

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X