november, 2019

22nov19:3022:00THE INFAMOUS ROOTS RIELEMANS FAMILY ORCHESTRA - Time of DayDoelpubliek:Voor iedereenType:Kijken en luisteren,MuziekLeeftijd:Volwassene

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 22:00

Details van het evenement

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra.

Eduard, Gerardo, Josephine, Hermine en Joseph. Dat zijn de vijf gezinsleden en nakomelingen van Roots Rielemans. De vijf hebben jarenlang ervaring in solo- & gezamenlijke projecten en in afzonderlijke verwezenlijkingen: The broken circle breakdown, The pink flowers, Billy & Bloomfish, om er maar enkele te noemen.

Met hun eerste album ‘Time of day’ plaatst The infamous Roots Rielemans family orchestra zich meteen naast de allergrootsten. Ze kregen hiervoor immers hulp van niemand minder dan Grammy Award winnaar Malcolm Burn: producer, mixer, muzikant van onder meer Emmylou Harris, Bob Dylan, The Neville Brothers, Chris Whitley.

De commentaren zeggen genoeg.

Rootstime:
“Als deze onderhoudende, uitermate swingende, bijwijlen pakkende, zowaar leerrijke, alleszins prettig gestoorde, volgens sommigen nu al onvergetelijke avond een indicatie is van het potentieel van deze prachtige familie, dan kan de toekomst hier niet snel genoeg zijn…Kortom een optreden dat wij catalogeren onder de noemer ‘Niet te missen’!”

Het Nieuwsblad:
“We nemen geen groot risico als we dit concert nu al het etiket ‘het beste dat we in 2016 in een concertzaal zagen en hoorden op kleven”.

Advocaat Walter Van Steenbrugge:
“Ik leerde Hermine Rielemans een aantal jaren geleden kennen toen ze solo optrad, ik was meteen onder de indruk van haar stem en het verwonderde mij dat ze niet meer bekendheid genoot.
Wie deze show ziet, krijgt eigenlijk vijf shows: vijf artiesten, elk met hun eigen stem en genre, die toch één geheel vormen. Maar het meest van al was ik onder de indruk van Gerardo Rielemans, met zijn batterij aan saxofoons, mondharmonica en etnische fluiten. Wat die man onder meer in het bisnummer neerzette was echt wel topklasse: het leek of ik Ennio Morricone hoorde. Indrukwekkend hoe hij het geluid van de wind imiteerde”.

Met:
Eduard Rielemans: vocals & European strings
Hermine Rielemans: vocals & American guitar
Josephine Rielemans: vocals & Chinese strings
Joseph Rielemans: vocals & Hawaiian bass
Gerardo Rielemans: Belgian sax & ethnic flutes

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X