mei, 2019

21mei19:3021:00Sue Me Modderfokker (Mathijs F. Scheepers/SKaGeN)Doelpubliek:Voor iedereenType:TheaterLeeftijd:Volwassene

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:00

Details van het evenement

Ik heb een heel goede buurman. Echt waar. Ik weet dat u de indruk zult krijgen dat dat niet zo is, maar ik heb in het echt een hele goede buurman. Dat is heel belangrijk, dat ik dat zeer duidelijk zeg. Dat heeft mijn advocaat ook gezegd. Dus om alle misverstanden te vermijden: Mijn buurman in het écht heet meneer Mortelmans, maar mijn buurman vanàvond heet niet Mortelmans maar Mortélmans. Dat is iets helemaal anders, dat heeft mijn advocaat ook gezegd, hij heeft gezegd dat dat heel goed is, Mortélmans dat is duidelijk fictie, dat is een heel krachtige metafoor, de “sterfelijke man”, Mortél-man-s. Het is de verzinnebeelding van eenieder van ons want wij zijn allemaal sterfelijk. Voilà, dat wilde ik graag even op voorhand zeggen.

Mathijs F Scheepers kruipt met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clement die de muziek verzorgt. Met SUE ME MODDERFOKKER tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel vengeance. En la vengeance se mange avec patience …

SUE ME MODDERFOKKER is een monoloog over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeggeboren jongetje met een gehavende linkerkant, een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst.

“De burenruzie moet in Vlaanderen zowat cultureel erfgoed zijn. Mathijs F. Scheepers bouwt er een intrigerende wraakmonoloog rond. […] Podiumbeest Scheepers toont zich een bevlogen verteller met oog voor dosering.”
(Gilles Michiels – De Standaard)

Trailer

Tekst, concept en spel: Mathijs F Scheepers
Muziek en techniek: Tim Clement
Decor: Lidia Nagibina
Kostuum: Barbara de Laere
Productie: SKaGeN

www.skagen.be

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id=”21988″]

X