december, 2020

12dec19:3022:00Stefan Dixon - Afrivlaams nieuwe datumSelecteer doelpubliek:Voor iedereenSelecteer type:Kijken en luisteren,MuziekSelecteer leeftijd:Volwassene

Time

(Zaterdag) 19:30 - 22:00

Location

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Event Details

 Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek in het Zuid-Afrikaans

Singer-songwriter Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad in Zuid-Afrika naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers. In zijn reeds 14-jarige connectie (de liefde) met Vlaanderen leerde hij tal van artiesten en hun repertoire kennen. Voor de tour kiest hij zijn meest geliefde nummers uit om ze te vertalen in zijn moedertaal met een verrassend resultaat. Alle superbekende Vlaamse hits in het Zuid-Afrikaans, in combinatie met de nummers die hem muzikaal vormden in Zuid-Afrika.

De show werpt ook een licht op de geschiedenis van de Afrikaanse muziek die voor Stefan van belang was. Geboren tijdens de Apartheid leert hij artiesten kennen die zich afzetten tégen het regime. Die muziek was belangrijk om hem te helpen ontdekken wat er zich buiten Zuid-Afrika afspeelde, los van de regeringspropaganda.

Zijn Vlaamse liefde startte toen hij zijn vriendin leerde kennen in Zuid-Afrika. Stefan verhuist naar Vlaanderen. Hij raakt gecharmeerd door de Vlaamse muziek. Zo komt Mia (Gorki) op zijn eerste Zuid-Afrikaans album.

Hij kwam in contact met Klaas Delrue en zo ontstond de eerste release en radiohit ‘Vir Nou / Voor nu’ … de “Afrivlaamse” hit.

Door hier te wonen, constant nieuwe vrienden te maken en in contact te komen met artiesten creëerde hij zijn eigen taal. Een combinatie tussen Vlaams en Afrikaans. Tijdens “De week van de Afrikaanse roman”, waar Stefan de muziek verzorgde, ontmoet hij Tom Lanoye (schrijver en Zuid-Afrika inwoner) die zijn taal omschrijft als “Afrivlaams”.

Stefan Dixon speelde ondertussen al live op: Studio Brussel, Radio2, De Zevende Dag, Maanrock, Boterhammen in het park, Ancienne Belgique, Het Depot, RijmRock, Gordelfestival, Zomerzondagen, Volkin’Ro, De Mèt Duvelt, Trefpunt, Stoemp!, meer dan 50 huiskamerconcerten, etc … én  Nekka Nacht 2018 waar hij te zien was in een paar onverwachte duets met Vlaamse singer-songwriters. Hij speelde ook in Amsterdam in De Brakke Grond op het “Festival voor het Afrikaans” samen met Klaas Delrue en Hannelore Bedert … Stefan als brug tussen de Vlaamse en Afrikaanse artiesten.

 

Live wordt hij omringd door Zuid-Afrikaanse muzikanten en enkele klassebakken die bij de grootste Belgische artiesten spelen.

Ticket Section Title

Price €8,00

How many tickets? -1 +

Total Price €8,00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X