februari, 2023

10feb19:3021:00Sofie Palmers - In De CoulissenDoelpubliek:Voor iedereenType:Muziek,Theater

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

een muzikale mix van grote mislukkingen, diepe gedachten en filosofische inzichten – of het gebrek daaraan…

Het gaat super goed met Sofie. Nee, echt. Ze heeft veel bereikt op en naast het podium. Ze is goed bezig. Maar eerlijk? Je zou eens in haar hoofd moeten kijken. Een overgevoelige workaholic, full-time people pleaser en immer onzeker. Tijd voor de waarheid! Gedurende een jaar legt Sofie zich op om iedere dag te schrijven, en te blijven schrijven, tot enkel het eerlijkste overblijft. Met dat materiaal gaat ze aan de slag – vastberaden zich open en bloot te tonen met al haar getwijfel, gestuntel, overambitieuze dromen en zware flops. Ze schrapt en schrijft. Zingt en zoekt. Tot haar eigen stem door de boxen klinkt. Want wat doet een actrice zonder tegenspel? 

In De Coulissen is een lichte voorstelling over onze donkere kant. Dat wat normaal gezien in de kleedkamer achterblijft, ziet u nu op het toneel in een mix van stand-up, theater en muziek. Met enkel een piano en microfoon stort Sofie zich in een gevoelig en humoristisch zelfportret. Een pleidooi voor mildheid. We modderen, immers, allemaal maar wat aan…

Sofie Palmers (Toneelacademie Maastricht) werkt sinds 2009 als freelance actrice bij verschillende theaterhuizen zoals Skagen (Hector Mann), De Koe (Laat op de Avond na een korte wandeling, Olga, Outrage au Public), Het Gevolg (Petrus en den Doodendraad), Het Paleis, Bronks en Martha!Tentatief. Ze schrijft, produceert & speelt ook steeds meer eigen werk, zowel voor jeugd als voor een avondpubliek. Zo maakte ze samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch de veelgespeelde voorstellingen L’étude (nu slaat de chaos toe) en Den beer heeft mij gezien, waarmee ze timmert aan het oeuvre van hedendaagse vrouwenrollen. Afgelopen seizoen maakte ze voor fABULEUS Off the Record, een ontwapenend generatieportret door vier jongeren. Daarnaast verdiept Sofie zich ook in het maken van podcasts, waaronder Moscow Mania (geselecteerd voor Prix Marulic Radiofestival), Hersentjes voor Museum Dr. Guislain, de kinderpodcast Radio Fiona en Tillie’s Toer, een audioguide voor de Schouwburg van Leuven. Op het scherm was Sofie te zien in onder andere De Helaasheid der Dingen, En toen kwam ons ma binnen, Zuidflank, Safety First, Vermist en Callboys 2.

Van en met: Sofie Palmers
Dramaturgisch advies: Louise Van den Eede
Coach: Scarlet Tummers

In samenwerking met: Arenberg, KVS, 30CC, CCHA/Het Lab, Arsenaal/Lazarus, Matterhorn, CC Binder, Bigger Ting

Met dank aan: Katrien Pierlet, Jessa Wildemeersch, Nele Van den Broeck 

https://sofiepalmers.com/in-de-coulissen/

Bekijk ook de trailer.

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id=”21988″]

X