januari, 2022

31jan14:0015:00Schoolvoorstelling Sta op! - La Tête à l’Envers GEANNULEERDDoelpubliek:Voor scholenType:Kijken en luisteren,Schoolvoorstelling,TheaterLeerjaar:3e leerjaar,4e leerjaar,5e leerjaar,6e leerjaar

Tijd

(Maandag) 14:00 - 15:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Sinds de dood van haar broertje Elliot komt Julies moeder haar bed niet meer uit. Bovendien mag er niet over Elliot gepraat worden en luid spelen mag al helemaal niet.
Samen met haar zusje Emma gaat Julie elke dag naar het kerkhof: om Elliot een bezoekje te brengen en om er te spelen en te lachen. Op het kerkhof ontmoeten de meisjes Kaat Tikkelmans ofte ‘Kaat de Getikte’. Zij duldt echter geen pottenkijkers. Het kerkhof is haar domein! Tot grote verbazing van de meisjes kan Kaat met de doden praten. En ze luisteren zelfs!

La Tête à l’Envers bracht ‘DEBOUT!’ voor het eerst op scène in augustus 2010 tijdens ‘Rencontres jeune public de Huy’. Daar kaapte het de prijs voor beste thema weg. Later dat jaar werd de voorstelling geselecteerd voor ‘La Fureur de Lire’. In 2016 werd ‘DEBOUT!’ vertaald naar het Spaans (door Humberto Perez Mortera) en in 2017 naar het Roemeens (door Diana Nechit). Met veel goesting speelt La Tête à l’Envers de voorstelling nu ook in het Nederlands! Het gezelschap toerde reeds doorheen Vlaanderen met de voorstelling ‘Shoes’, ook in de Theatergarage.

Concept en spel: Stéphanie Mangez, Melissa Leon Martin en Anne-Claire Van Oudenhove
Tekst: Stéphanie Mangez
Nederlandse vertaling: Vinciane Clesse, Ingrid De Hertogh en Anke Jochems

Regie: Emmanuel Guillaume en Maud Lefebvre
Nederlandstalige regie: Frank De Block
Scenografie: Cécile Balate
Video: Fabrice Aussel
Lichtontwerp: Benoit Lavalard
Techniek: Bertrand Monette

www.latetealenvers.be

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X