oktober, 2021

18okt10:0011:00Schoolvoorstelling Kok zegt Kak - Cie RiZOTTODoelpubliek:Voor scholenType:Kijken en luisteren,Schoolvoorstelling,TheaterLeerjaar:3e leerjaar,4e leerjaar,5e leerjaar,6e leerjaar

Tijd

(Maandag) 10:00 - 11:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Kok zegt kak is een poëtische voorstelling over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Over verlies, maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal is ‘Kok zegt kak’ een ontroerend verhaal over liefde die alles overstijgt.

Restaurant Mirabella is gesloten. ‘Wegens omstandigheden.’ Wat is er gebeurd?

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest.

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte… Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt… en ze vindt  overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet?

De aanleiding voor het maken van ‘Kok zegt kak’ is de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan  een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -verzinsels. Tegelijk is ‘Kok zegt kak’ een hommage  aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Cie. RiZOTTO bestaat uit theatermakers Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck. Het gezelschap maakt  (muziek)theaterproducties. Met de band Bert & de Bomma’s spelen ze ook concerten voor kinderen.

Bert Vannieuwenhuyse werkt al twintig jaar als acteur voor televisie en theater. Het spelen voor kinderen loopt als een rode draad door zijn carrière. Als pas afgestudeerde acteur startte hij bij theater DE MAAN. Op culturele evenementen speelt Bert regelmatig een ‘gelegenheidspersonage’ dat met de kinderen in interactie gaat. Daarnaast  maakt hij ook theatervoorstellingen met anderstalige jongeren.

Katrien De Muynck maakte enkele jaren deel uit van het Gentse productiehuis 4Hoog en speelde, net als Bert, bij  DE MAAN. Samen waren ze er te zien in het poëtische verhaal ‘De Jongen’ (6+). Katrien is niet alleen actrice maar ook  zangeres en muzikante. Ze speelt o.a. viool en zingende zaag.

Tekst: Bert Vannieuwenhuyse

Spel: Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck

Muziek: Katrien De Muynck

Regie: Willem Verheyden

Productie: Cie. RiZOTTO i.s.m. De Vlaamse Rand, de  provincie Vlaams-Brabant, vzw de Rand, de  Nederlandse Taalunie en GC De Zandloper

www.rizotto.be

Bekijk hier de trailer.

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X