maart, 2022

28mrt11:0012:00Schoolvoorstelling Boomjong - KleinoodDoelpubliek:Voor scholenType:Kijken en luisteren,Schoolvoorstelling,TheaterLeerjaar:1e leerjaar,2e leerjaar,3e leerjaar,4e leerjaar

Tijd

(Maandag) 11:00 - 12:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Dit is het bos
In het bos gelden andere regels
Die zijn een mysterie
Ooit was er een tijd
Dat de mens die regels begreep
Nu is dat
Een verleden tijd

Boomjong is een intieme, poëtische kindervoorstelling van Jelle Marteel en Philippe Annaert. De voorstelling verdiept zich in de verhouding tussen Mens en Natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt.

Boomjong begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik. Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek. (Roger Arteel – Theatermaggezien)

De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken BOOMJONG tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. (Tuur Devens – De Bond)

Onder de naam Kleinood verdiepen Jelle Marteel en Philippe Annaert zich vanaf nu specifiek in kleine, intieme voorstellingen. Daarin ligt hun kracht; ze zien in de kleinschaligheid en intimiteit een absolute meerwaarde in deze tijden van groots en flitsend amusement.

Tekst: Jelle Marteel
Van & met: Philippe Annaert & Jelle Marteel
Uitvoering maquette: Katleen Vinck
Coaching: Peter Seynaeve

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X