december, 2018

01dec19:3021:00Renton Jules - MuziekType:Kijken en luisteren,MuziekLeeftijd:Volwassene

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Details van het evenement

Renton Jules is een selfmade, no-nonsense en ambitieus viertal uit Antwerpen. Hun muziek mikt ongegeneerd op je ziel met oerdegelijke melodieën en die bijzondere stem. Voor liefhebbers van Andy Schauf en Wilco.

Renton Jules is de groep rond zanger Geert Laenens, en ontstond in 2012 uit de restanten van de band Newtown. Newtown bracht in 2010 een titelloze EP uit, die goed onthaald werd en airplay opleverde op de nationale radio (Radio 1, MNM). Hierdoor konden ze voorprogramma’s spelen van diverse internationale bands (The Stranglers, Throwing Muses, The Walkmen, Glasvegas) in gerenommeerde zalen (Ancienne Belgique, De Roma, Trix, De Handelsbeurs, Mezz).
In 2011 volgden twee singles, geproducet door Serge Feys (Arno). Eén van deze songs werd gebruikt door het tv programma  Solar Race  op TMF. Na een groepswissel in 2012 werd de doorstart gemaakt met Renton Jules en werd eind 2013 in eigen beheer de EP How to catch a Deer uitgebracht, gemixt door Guy Fixsen (producer/ sound engineer van The Pixies, Throwing Muses). Are you ready werd even later gebruikt in de tv documentaire Soundtrack op Canvas en Mindset werd gebruikt in het tv programma De Regel van 3S op Ketnet. Renton Jules werkt momenteel aan de opnames van nieuw materiaal.

http://www.rentonjules.be

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X