november, 2019

07nov19:3021:00Niemand - Het GevolgDoelpubliek:Voor iedereenType:Familievoorstelling,Kijken en luisteren,TheaterLeeftijd:15-18 jaar,Adolescent,Jeugd,Volwassene

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Details van het evenement

Moderne interpretatie van een klassiek verhaal

Bijna 3.000 jaar geleden schreef Homerus de Ilias, het verhaal over de listige Griekse aanvoerder Odysseus die een gigantisch houten paard liet bouwen en op die manier na tien jaar vechten de Trojaanse oorlog won. Daarna schreef Homerus het epische verhaal Odyssee, over de terugreis van de Griekse held die tien jaar zou duren. Dit epos omvat 24 gezangen waarvan zang 9 (Niemand) vermoedelijk een van de meest bekende is.
De zang met de Cycloop is mythisch, heldhaftig en vermakelijk. Odysseus vertelt hoe hij in zijn gevecht met de afzichtelijke reus zichzelf herleidt tot ‘niemand’ en zo kan ontsnappen.
Stefan Perceval kruipt in de huid van Odysseus en vertelt het verhaal als een zaterdagavondfilm. Tegelijkertijd aarzelt hij omwille van de triestheid van zijn lot want hij blijft een zwerver die na een veel te lange oorlog de veel te lange weg naar huis zoekt.
‘In hem zit het leven van zo velen en dat maakt hem heel herkenbaar.’
De negende zang uit Homeros’ klassieker was een onderdeel van de volledige, drie dagen durende theatermarathon Odysseus. Een zwerver komt thuis die op 2 februari 2017 in premiëre ging bij KVS Brussel.

Vertaling: Patrick Lateur
Regie: Michael De Cock
Spel: Stefan Perceval en een Hartespeler

Stefan Perceval herwerkt deze versie samen met de Hartenspelers van HETGEVOLG tot een nieuw verhaal.

 

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X