januari, 2019

24jan19:3021:00Jokke Schreurs Quartet - Wannes in jazzType:Kijken en luisteren,MuziekLeeftijd:Volwassene

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Details van het evenement

Jazz muzikanten Jokke Schreurs, Sam Vloemans, Henk de Laat en Luc Vanden Bosch geven hun eigenzinnige, nieuwe maar respectvolle kijk op het werk van Wannes Van De Velde. Zij willen vooral de muzikale kwaliteiten van zijn oeuvre in de verf zetten en zijn repertoire toegankelijker maken voor een ruimer en anderstalig publiek. De kwaliteit van de arrangementen én van de uitvoering, enthousiasmeren zowel de jazzliefhebbers als de Wannes-fans.

Wannes Van de Velde schreef en zong liederen van een kwaliteit vergelijkbaar met die van George Brassens of Jacques Brel. Omdat hij dat deed in het Antwerps dialect, is hij als dusdanig slechts bekend en erkend bij enkele miljoenen mensen, en dan nog vooral als liedzanger. Met dit project slaagt het Jokke Schreurs Quartet erin de onderbelichte kwaliteiten van Wannes als componist te tonen, door zijn thema’s als jazz-standards uit te werken.

Begin dit jaar maakten ze het album Aquarel, Wannes in Jazz.

Wannes Van de Velde: “Hier is hem terug / Hier is de zanger mee z’n stem en z’n verhaal / ne muzikalen Don Quichot der Lage Landen / op zijnen doortocht / langs de wegen van de taal”.
Jokke Schreurs: “Wannes belichaamt als geen ander de ziel van zijn stad, de ziel van Antwerpen. Wij willen over
Wannes vertellen, in de taal die wij spreken en die misschien over grenzen begrepen wordt. Wij willen dat vertellen met de gulle vrijgevigheid die jazz genoemd wordt. Daarom doen wij dit.”

Jokke Schreurs: gitaar
Sam Vloemans: trompet, bugel en percussie
Henk de Laat: contrabas en scat
Luc Vanden Bosch: drum

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X