mei, 2023

06mei19:3022:00Jeroen Malaise - Ingrid Vander Veken - Onverloren klankenDoelpubliek:Voor iedereenType:Lezing,Muziek

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 22:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Littekens Boelaerbuurt presenteert, in het kader van Open-Huizenweekend, een prachtig dubbelprogramma:

‘Onverloren klanken’

Jeroen Malaise (muzikant/componist) speelt zowel eigen werk als een compositie van Anna Rutzki (erg begaafde componiste, op 23-jarige leeftijd vermoord in Auschwitz).

Ingrid Vander Veken komt praten over haar nieuw te verschijnen boek ‘Verloren’ dat het levensverhaal van Liesje Andriesse en haar zoontje beschrijft.
De indringende muziek van Jeroen op vleugelpiano wisselt af met stukken tekst die Ingrid voorleest uit ‘Verloren’. Nadien is uitgebreid tijd om vragen te stellen, ook aan de mensen van het Littekensproject.

Littekens Boelaerbuurt wil de vergeten geschiedenis van de shoah of Holocaust in onze buurt onder de aandacht brengen. Meer dan 500 huizen in de onmiddellijke buurt van de Theatergarage werden bewoond door joodse mensen. Die werden van daaruit op transport gezet naar Kazerne Dossin, om daarna in Auschwitz omgebracht te worden.

Open Huizen | Wandelingen
Er zijn tal van activiteiten in het kader van het Open Huizen-weekend op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Zo zijn er drie Open huizen in de onmiddellijke buurt van de Theatergarage en organiseren we twee littekens-wandelingen (op zaterdag en zondag, telkens om 10 uur).

De voorstelling is gratis, maar inschrijven via mail is verplicht: littekensboelaerbuurt@gmail.com. Geef ook duidelijk aan met hoeveel personen je komt.
Graag een vrije bijdrage om het plaatsen van Struikelstenen te bekostigen. Eén struikelsteen kost 135 euro.

Meer info over het Open Huizen-weekend vind je op onze website. Daar kun je ook Inschrijven voor de activiteiten.

Organisator

Open Huizen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X