oktober, 2023

05okt19:3021:30Eva Dierickx, Kato Luyckx en Zarissa Windzak - Boekvoorstelling 'Sssst, dat mag je niet zeggen'Doelpubliek:Voor iedereenType:Lezing

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:30

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

“Hé, die praat raar” of “Waarom ben jij bruin?” zijn enkele uitspraken die je jonge kinderen misschien al eens hoorde maken. Als volwassenen weten we vaak niet goed hoe te reageren en wimpelen dit soort vragen gauw af of reageren met ‘Sssst, dat mag je niet zeggen‘.  Er wordt daarbij gedacht dat kinderen te jong zijn om het al te hebben over diversiteit en rechtvaardigheid. Maar niets is minder waar: niet alleen zien jonge kinderen al verschillen in onder meer huidskleur en lichaamsbouw, ze ontwikkelen daarbij ook een beeld over anderen én zichzelf (mag ik er zijn? wie hoort ‘erbij’? waar hoor ik bij?). Net daarom is het erg belangrijk om vanaf jongs af actief aan de slag te gaan rond identiteit, diversiteit en rechtvaardigheid. 

Aan de hand van het boek ‘Sssst, dat mag je niet zeggen’ geven de auteurs Eva Dierickx, in samenwerking met Kato Luyckx en Zarissa Windzak je meer informatie over het belang van een sociaal rechtvaardig opvoeden bij jonge kinderen en geven ze handvaten en concrete tips mee om hier zowel thuis als in klascontext meteen mee aan de slag te gaan. 

Het boek kan ter plaatse gekocht worden.

Met muzikale omkadering door celliste Eva Van den Broeck in duo met piano

Met: Eva Dierickx, Kato Luyckx en Zarissa Windzak

Toegang gratis voor leerkrachten, maar aanwezigheid bevestigen via info@theatergarage.be, 1 ticket per mail

Tickets

Prijs €5,00

Hoeveel tickets? -1 +

Totaal €5,00

75 ticket(s) over!

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X