april, 2023

13apr19:3021:00Elena Peeters - BeginDoelpubliek:Voor iedereenType:Theater

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

’Uit het licht, in het licht’

Is er een juiste manier om aan het leven te beginnen? Wat zegt de start over het vervolg? En als het niet ging zoals gehoopt, bestaat er dan zoiets als opnieuw beginnen? 

Begin is het eerste deel van een trilogie waarin Elena Peeters bekijkt door welke handen een mensenleven gaat. Ze volgt mensen waar iedereen in het leven mee te maken krijgt; een dokter, een buschauffeur, een leerkracht, iemand die ondersteunt en begeleidt aan het einde van een leven, …

Voor ‘Begin’ volgde Elena een vroedvrouwenpraktijk, woonde ze een aantal bevallingen bij, sprak ze met wensouders, grootouders en ouders, met kinderen en met gewone mensen.

Allemaal zijn ze ooit begonnen. Of dat begin nu bij de geboorte ligt of ergens anders. 

Elena Peeters gebruikt haar stem, als verteller, als presentatrice en als audiomaker. Ze kijkt, luistert en toont. In 2015 studeerde ze af als Master in het Drama aan het Conservatorium van Antwerpen. Dat deed ze met ELENA, een monoloog over haar voetreis van 2.200 km naar Rome. De voorstelling kreeg veel belangstelling, van Nederland tot Noorwegen, van cultuurhuis tot parochiezaal.

Voor haar volgende monoloog trok ze in oktober 2017 naar de VS, meer bepaald naar Texas en California. Ze ging er twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte opzoeken met wie ze een jaar lang correspondeerde. Het resultaat van die reis is te zien in Johnyboy. De voorstelling was drie seizoenen lang op tournee, en speelt nog steeds op aanvraag.

“Ik ben onder de indruk hoe Elena de verschillende dimensies van het begin van ons leven pakt. En er bovendien in slaagt om je in haar eentje op een reis mee te nemen die boeit, beklijft en tot nadenken stemt. Een aanrader.” Binu Singh

concept, tekst, spel: Elena Peeters
muziek: Bert Hornikx
coach: Rosa Vandervost
productie: SLAK en Trappelend Talent
in coproductie met: Het Laatste Bedrijf
in samenwerking met: Het Nieuwstedelijk


met dank aan: c o r s o, de Warande, Bruno Vanden Broecke, Suzanne Grotenhuis en Johan Petit

Deze productie kwam tot stand met de steun van Sabam For Culture en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.

www.gewoonslak.be   

 

 

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id=”21988″]

X