november, 2021

27nov19:3021:00Eclectica - Gwen Cresens QuartetDoelpubliek:Voor iedereenType:Muziek

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.

Onze auto is Duits, de tv Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en de groenten en fruit zijn liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één. Eclectica.

Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie.

Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent.

Gwen Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazz-musici van het allerschoonste allooi: pianist Bart Van Caenegem (De Frivole Framboos, Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel (Jack Van Poll Trio, Marjan Van Rompay Group) en drummer Matthias De Waele (Stéphane Mercier, De Looze/Machtel/De Waele Trio) die in New York van de besten de stiel ging leren.

Samen brengen ze Cresens’ composities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw.

Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen, zo benadert Gwen Cresens de muziek. Het woord ‘genre’ wordt overbodig. De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek, zoals steeds.

Alles in één. Eclectica.

Gwen Cresens, accordeon, bandoneon
Bart Van Caenegem, piano
Matthias De Waele, drums
Janos Bruneel, contrabas

www.gwencresens.com

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X