september, 2021

18sep14:3017:15Doe niet zo sapiens - Theaterwandeling (12+) door het BoelaerparkDoelpubliek:Voor iedereenType:Theater

Tijd

(Zaterdag) 14:30 - 17:15

Locatie

Te Boelaerpark

Details van het evenement

Deze humoristische tijdreis is gebaseerd op het boek van Yuval Noah Harari, gespeeld door zes topacteurs op drie uitgekiende locaties in het Boelaerpark.

Twee jager-verzamelaars komen na 20.000 jaar op bezoek. Met een stevige knipoog confronteren ze ons met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zijn we nu echt zoveel gelukkiger dan toen?

We zijn ten prooi gevallen aan een niet te stuiten uitbreidingsdrang, overbevolking en massaconsumptie. Het resultaat: te hoge werkdruk, verzamelwoede, uitbuiting, armoede, epidemieën. Zijn we echt zoveel beter af dan vroeger?

Was de jager-verzamelaar die van alles iets kende en drie uur per dag vruchten ging plukken of eens op jacht ging met de mannen, zoveel slechter af dan de tweeverdieners van nu die zich kapot werken op een computer in een hoge toren met airco om hun hypotheek af te betalen?

Juist als de voorstelling één lange tirade lijkt te worden over het faillissement van de mens anno 2021, worden de personages zelf ingehaald door de tijd. Eén van hen laat zich de volgende zin ontvallen: “Ik heb toch liever niet dat je nog aan mijn vrouw zit.”

Hij opent hiermee een hoofdstuk over settelen, privacy, en de behoefte om iets voor zichzelf te beginnen. Zonder het zelf door te hebben, verandert hij daarmee niet alleen de loop van hun vriendschap onomkeerbaar, maar ook die van de mens in het algemeen. In een poging een bestaan op te bouwen als agrariër wordt hij steeds meer wat hij zelf verafschuwde, want door de wereld om hem heen naar zijn hand te willen zetten, graaft hij uiteindelijk zijn eigen graf.

Tekst: Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt, geïnspireerd op ‘Sapiens’ van Yuval Noah Harari
Kostuums: Aline Jeuris
Met: Tom Van Bauwel en Robby Cleiren, Gert Jochems en Michael Pas, Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt

Uren voorstellingen:
14.30 – 15.45 uur
15.15 – 16.30 uur
16.00 – 17.15 uur

Vertrekpunt aan de Boelaer Zomerbar (aanmelden kan vanaf 14 uur)

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X