december, 2019

27dec15:0016:00De verhalen van mijn oma - door Samira Azeroual (5+)Doelpubliek:Voor iedereenType:Familievoorstelling,Kijken en luisterenLeeftijd:3-5 jaar,6-8 jaar,Kleuters,Lagere school

Tijd

(Vrijdag) 15:00 - 16:00

Details van het evenement

De verhalen van mijn oma “het meisje in de hoge boom” en “sla toch zachtjes op de trom” .

Volksverhalen zijn bijna nooit opgetekend. Ze worden van generatie tot generatie doorgegeven. Samira vertelt 2 verhalen van haar oma. Over een meisje in een hoge boom en het ontroerend en fantasierijk verhaal over een meisje dat heel graag granaatappels eet. In samenwerking met Scum Studio’s, die jongeren kansen geeft op het podium. Zij zullen het verhaal leven inblazen.

De inkomsten zijn volledig ten voordele van het project MS.

Geschikt voor 5+
Prijs kinderen en volwassenen: 7 euro.

Voor wie de uitleg nog eens wil lezen:

Heb jij ook die wens als mama, papa, om zo lang mogelijk gezond en fit door het leven te gaan voor je kind(eren)? Voor een mama van 2 kinderen die wij persoonlijk of via zeer betrouwbare vrienden kennen is dit een wens die plots door een diagnose in 2017 aan diggelen gaat. Het verdict is MS. Multiple Sclerose. Een aandoening van het zenuwstelsel.

De mama heeft 2 jaar lang alle soorten behandelingen ondergaan om toch stabiel het moederschap op zich te nemen, maar het heeft niet mogen baten. De artsen zijn zowel in Nederland als België bikkelhard: de behandelingen die wij voor jou hebben zijn uitgeput.

Na lang zoeken, kwam de zieke vrouw terecht bij een Russisch ziekenhuis waar ze al 15 jaar ervaring hebben in specifieke behandeling en onderzoeken rond MS. Ze verlangt ernaar om deze behandeling te krijgen en zo lang mogelijk bij haar 7- jarig en 12-jarig kind op een gezonde manier aanwezig te zijn als moeder. Kostprijs 70.000 euro. Zonder tussenkomst van de ziekteverzekering.

Wij met 100 Antwerpse vrouwen hebben ons geëngageerd en plechtig beloofd elk een deel in te zamelen door verschillende acties op poten te zetten. Allen zijn geconnecteerd met haar via kennissen, familie, vrienden, ….

Tot 5 januari hebben we de tijd om het bedrag in te zamelen. Wij zullen daarom binnenkort een aantal acties aankondigen teneinde deze vrouw te helpen haar leven comfortabel en stabieler te houden voor haar kinderen.

Want is dat niet wat elke mama wil?

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X