juni, 2022

17jun20:0022:00De Schuur - From him to eternity’ - A young Nick Cave TributeDoelpubliek:Voor iedereenType:Muziek

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 22:00

Locatie

De Schuur

Frans Beirenslaan 2A

Details van het evenement

Wie het midden van de jaren 1980 heeft meegemaakt, vergeet het nooit meer: de jonge Nick Cave bestierde het podium als een wervelwind-junkie, omringd door zijn maten van the Bad Seeds. Onder zijn loeiende decibels en kreten en zijn post-punkposes waren de lyrics van Nick Cave een broeinest van donkere poëzie over moordenaars die in oud-testamentische zinnen spraken, met daarin slim verwerkte verwijzingen naar de pioniers van de rauwe rock.

Om dit opnieuw te beleven kruipt zanger Tom Hannes (TH)  in de huid van de jonge Nick Cave. Wie hem de laatste tien jaar al heeft gezien als belichaming van David Byrne (Byrning Down the House), de jonge Lou Reed (We Love Lou) en de jonge én oude David Bowie (Major Tom), weet waaraan zich te verwachten.

De songs, de sfeer, de sound en de moves katapulteren het publiek meteen terug in de rauwere keten van de eighties. Met kleppers als Mercy Seat, From Her to Eternity, Tupelo, Cabin Fever, The Carny en meer. T.H. and the Sad Beats werkt met een setlist, een omkadering en een bezetting die past in plekken, variërend van het grotere cafépodium, over de kleinere club tot en met de middelgrote zalen.

De muzikale regie van de Sad Beats is in handen van toetsenist Niels ‘king of Hammond’ Verheest en Cage fan van het eerste uur. Gitarist Jan Blieck wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Jan Blixa, genoemd naar Blixa Bargeld, Caves toenmalige gitarist en rechterhand, van wie Jan overigens nog gitaar en zangles heeft gehad. Drummer Gino Campenaerts, geluidenmeester Dieter De Mits en bassist Kurt de Ruijter vervolmaken de Bad Seed line up.

Exclusieve podiumopstelling met een beperkt aantal plaatsen.

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Schuur Fort 3 Borsbeek Frans Beirenslaan 2A 2150 Borsbeek (vlakbij het vliegveld van Deurne)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X