januari, 2020

04jan15:0016:00Boomjong (Brandung) 6+Doelpubliek:Voor iedereenType:Kijken en luisteren,TheaterLeeftijd:6-8 jaar,Lagere school

Tijd

(Zaterdag) 15:00 - 16:00

Details van het evenement

BOOMJONG begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik. Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

BOOMJONG is een intieme, poëtische kindervoorstelling van Jelle Marteel voor een publiek vanaf 6 jaar. De voorstelling verdiept zich in de verhouding tussen mens en natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt.

Trailer

Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek. (Roger Arteel – Theatermaggezien)

De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken BOOMJONG tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. (Tuur Devens – De Bond)

Jelle Marteel speelde al eerder in De Theatergarage met het fel gesmaakte Rebel en ging onlangs nog in première met zijn nieuwe voorstelling Stomkop.

Tekst: Jelle Marteel
Van & met: Philippe Annaert & Jelle Marteel
Uitvoering maquette: Katleen Vinck
Coaching: Peter Seynaeve

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X