maart, 2022

10mrt19:3021:00Beuling met appelmoes - Don VitalskiDoelpubliek:Voor iedereenType:Comedy,Theater

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Het gaat zeer goed met Vitalski! Overdag is hij leraar Nederlands-Engels in een Atheneum in een Antwerpse randgemeente, ‘s avonds zorgt hij voor zijn vrouw en kinderen, ‘s nachts schuimt hij nog steeds de belangrijkste Antwerpse kroegen af. Maar ééns om de zoveel weken kan onze beroemde meester-verteller toch niet slapen – bezocht als hij zich dan immers weet, door de ondraaglijke herinneringen aan zijn meest indringende, meest passionele romance ooit: die met de bloedmooie, uiterst innemende Nastasja uit Wit-Rusland.

We schrijven het jaar 2007, een tamelijk gestrenge winter. Nastasja en Vitalski bewonen samen een appartementje in de Pastorijstraat, haar kinderen neemt ‘ie erbij, en alles schijnt peis en vree. Op de radio speelt het Eerste Vioolconcerto van Beethoven. Maar: opeens komen ze ongeveer samen op een merkwaardig idee. “Ja,” zo zeggen ze. “Wat, als we deze namiddag nu eens een beuling met appelmoes zouden gaan eten?” Een schijnbaar onschuldig initiatief, dat zich fataal maar onverbiddelijk tot een stuitende, schrikwekkende, bloederige geschiedenis ontvouwt, vol passie en verlangen, dood, erotische liefde en avontuur, met een uitkomst die zich niet laat gissen. En allemaal waargebeurd!

Het publiek weet niet wat het meemaakt, maar zit aldoor op het randje van zijn pluchen klapstoel.

Niemand in België kan zo goed van die uiterste grappige vertellingen uit zijn mouw schudden als de unieke Antwerpse Nachtburgemeester Don Vitalski. Stielman – maar ook iemand die het allemaal zélf heeft meegemaakt. Old school standup tragedy.

Zoals Karel Michiels het wel eens stelde in De Standaard: “Als je dit jaar maar naar één comedian gaat, laat het dan Vitalski zijn.”

Johan Petit stelde in het boek “Vlaanderen Lacht“: “De drie grootsten zijn Alex Agnew, Wim Helsen en Vitalski.”

Philippe Geubels zei in Humo: “Als ik Vitalski’s veelzijdigheid zie, word ik jaloers.”

Doordat Beuling met appelmoes nog maar één keer speelde, en nog niet kon worden gerecenseerd, volgt hier een willekeurige greep uit de vele, euforische reacties op Facebook , meteen na de première in een quasi uitverkochte Arenbergschouwburg, op 23 januari 2020; niet van critici, maar van gewone mensen in het publiek:

Ik heb zodanig genoten, dat ik dacht dat er nog maar 30 min.om waren na de show ipv 1.30 uur. Het was super.
Je hebt jezelf overtroffen gisteren, Don Vitalski, het was geweldig.

Don Vitalski is de beste Taalknobbelgans in Vlaanderen: onovertroffen qua ritme en rijm, taalknepen, instinkers, appelmoesmoppen, hernieuwbare energie, geheugen en podiumervaring etc. Goed gelachen!!!! Zaaaa-LLLeg!!
Zalig !!!!! Ben nog aan ‘t na genieten.
Wat kan ik nog zeggen over Don Vitalskii wat ik nog niet heb gezegd? Super verteller, schitterend verhaal, veel lachen en op het einde een ontroerend moment. Gewoon za-lig.
Een avondje “gelukkig” zijn… maar dan écht!
Don Vitalski heeft weer een meesterlijke ‘mono-oog’ geschreven waarin ie alle hoeken van de taal bespeelt, details tot hoofdzaak maakt en grappen vertelt tot ver voorbij de pointe. Lang niet meer zo quasi onophoudelijk gelachen
Wat een meesterlijk verteltalent! Chapeau!

VitalskiBlog

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X