oktober, 2021

28okt19:3021:00Naar Oedipus - Bad van MarieDoelpubliek:Voor iedereenType:Lezing,Theater

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Locatie

De Theatergarage

Bouwhandelstraat 72, B2140 Antwerpen

Details van het evenement

Only you can make all this world seem right
Only you can make the darkness bright
Only you and you alone can thrill me like you do
And fill my heart with love for only you
Only you can make all this change in me
For it’s true, you are my destiny’

Als ik zelf zing hoor ik mijn vader zingen. Dat is raar. Dat is precies dat uw vader in u verder leeft. Ik heb nochtans ooit tegen mijn vader gezegd: zoals u wil ik nooit worden. Dat komt aan.

Marieke Dilles, een beloftevolle theatermaakster, presenteert haar eerste monoloog op een met precisie uitgekozen en onverwachte locatie, een cultureel buurthuis in het midden van de stad. Marieke koos de Griekse tragedies als sparringpartner voor haar onaflatende dorst naar harmonie tussen haar ‘ik’, de ‘anderen’ en de ‘wereld’.
Dit realiseert ze samen met Jo Jochems, iemand die tot het tragische besef is gekomen dat alles verloren is, dat het onheil onafwendbaar nadert en de balie Lost & Found onvindbaar is.
Naar Oedipus is een voorstelling op de grens van fictie en realiteit. Een Griekse tragedie vertaald naar vandaag, waar wij graag mee geconfronteerd worden. Meer dan ooit genieten we van deze tragedies, vooral als ze vertaald worden naar een hedendaagse vorm. Doorheen haar onderzoek ontdekt Marieke Dilles dat fictie die meer dan 2500 jaar geleden geschreven is haar eigen leven begint te infecteren. Een samenleving in cruise controle waar aarzelen en struikelen geen optie meer is.

Van en met: Peter Boelens, Annelies Boelens, Marieke Dilles, Jo Jochems
Productie: Bad Van Marie

www.badvanmarie.be

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Organisator

De Theatergarageinfo@theatergarage.be Bouwhandelstraat 72, B2140 Borgerhout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X