november, 2018

17nov19:3021:005 shades of opera (Heli Jakobson, Wim Smets en Nathalie Denyft)Type:Kijken en luisteren,MuziekLeeftijd:Volwassene

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Details van het evenement

In elke opera viert de liefde altijd hoogtij.
Passionele liefde voor een persoon, liefde voor God, rouw om een verloren liefde, mooie herinneringen aan een liefdevol verleden, pijnlijke herinneringen aan een onmogelijke liefde …
5 Shades of Opera wordt een muzikale avond waarin de verschillende kleuren en emoties van de liefde worden bezongen. De Belgische sopraan Nathalie Denyft en tenor Wim Smets worden begeleid door de pianiste Heli Jakobson. Op het programma staan onder andere aria’s en duetten uit La Traviata, La Bohéme, Madame Butterfly en Don Giovanni.

Piano: Heli Jakobson
Zang: Wim Smets, Nathalie Denyft

Nathalie Denyft studeerde zang en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgde haar studie solozang aan het Conservatorium Maastricht bij Barbara Schlick, waar ze haar Master-diploma behaalde. Ze wordt gecoacht door Gemma Visser. Nathalie is regelmatig te gast in Nederland en Duitsland in opera-en liedrecitals.
Komend seizoen staan onder andere de rol van Suor Angelica (Puccini), Mimi in La Bohème (Puccini), Annina in Eine Nacht in Venedig (Strauss), en de sopraansolo in The wound in the water van Kim André Arnesen op het programma.

Wim Smets studeerde klassieke zang aan het Lemmensinstituut. Na een geslaagde masterclass in Sachrang onder leiding van Tom Krause, studeerde Wim verder in de opera-klas van deze legendarische bariton in Hamburg. In 2012 werd Wim laureaat van het Concours National de Chant van Verviers. De afgelopen jaren vertolkte hij verschillende rollen op podia in heel België; o.a. Papageno in Die Zauberflöte, Cascada in Die Lustige Witwe, Aeneas in Dido & Aeneas, Sagrestano in Tosca, Morales in Carmen, Count Ferry in Viktoria und ihr Husar, Higgins in My Fair Lady, Javert in Les Miserables. In november 2016 zong hij de wereldpremière van de liedcyclus Les Ailes rouges de la Guerre van Stef Minnebo in deSingel – Antwerpen.

Piainste Heli Jakobson is geboren in Estland. Haar passie voor muziek begon door de beleving van de Zingende Revolutie in Estland (1987-1991). Dit als kind ervaren te hebben gaf haar de overtuiging dat muziek mensen bijzondere kracht en moed geeft. Heli begon haar pianostudies in Tartu Heino Elleri nim. Muusikakool. In 1996-2002 studeerde ze verder bij Prof. Jiri Hlinka in Noorwegen. Daar speelde ze op verschillende belangrijke plekken: in de Grieghallen met Bergen Filharmoniske Orkester en het Stavanger Symfoniorkester, in het Edvard Grieg Museum met Troldsalen. Sinds 2002 woont Heli in Antwerpen. In 2010 startte Heli haar eigen pianoschool HeliStudio. Hier brengt ze haar ambitie als concertpianiste en passie voor muziekonderwijs samen.

Tickets

Tickets zijn niet langer te koop voor dit evenement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X